Diferenta dintre colocare si serverele dedicate

Citind informatiile de pe site-ul www.srv.ro, atat colocarea cat si serverele dedicate sunt servicii de hosting adresate firmelor care isi indreapta activitatea catre comertul on line. Alegerea unuia dintre ele se va face in functie de tipul afacerii pe care o administrati, complexitatea solutiilor pe care le presupune aceasta, dar tinand cont si de numarul de servere pentru care aveti nevoie de gazduire.
Ce presupune colocarea
In cazul colocarii, trebuie sa va cumparati dumneavoastra serverul pe care vor fi introduse datele si programele de care are nevoie afacerea pe care o aveti. Dupa aceea va trebui sa il duceti la centrul de date, unde va fi montat in cadrul unui rack, alaturi de alte servere si unde va fi conectat la reteua de energie electrica, va primi un IP si, bineinteles, va fi conectat la internet, astfel incat dumneavoastra sau angajatii firmei sa poata avea acces la el in orice moment. Motivele principale pentru care este recomandat sa duceti serverul intr-un centru de date, decat sa il tineti acasa sau in birou sunt reprezentate de faptul ca acolo va avea asigurata temperatura necesara pentru o functionare optima si va functiona chiar daca au loc pene de curent, pentru ca firmele care ofera astfel de servicii detin si generatoarele necesare alimentarii cu energie electrica pe timpul cat se intrerupe alimentarea cu energie. In comparatie cu serverele dedicate, in cazul colocarii nu veti putea sa beneficiati de servicii tehnice decat daca achitati o suma suplimentara fata de abonamentul lunar, dar avantajul este ca presupune un cost mai mic pentru gazduire.
De asemenea, colocare server prezinta avantajul major ca puteti sa va luati oricand serverul si sa il mutati in alt centru de date, atunci cand trebuie sa schimbati locatia firmei. Totul este extrem de simplu, si nu este nevoie decat sa va duceti si sa va luati propriu-zis serverul de la vechiul centru, pentru a-l muta in centrul nou si toate acestea fara niciun cost suplimentar. In cazul serverelor dedicate lucrurile sunt ceva mai complicate, din cauza faptului ca este nevoie sa transferati datele, iar acest lucru se face contra cost.
In plus, in cazul colocarii, in momentul in care decideti ca aveti nevoie de o performanta mai buna, nu este nevoie decat sa va cumparati piesa necesara si sa o montati pe server, serviciu care va este oferit gratuit.
Ce presupun serverele dedicate
Serverele dedicate presupun inchirierea unor server de la firma care va ofera gazduire si cel mai important aspect este ca acestea sunt in totalitate proprietatea firmei respective. Ele pot fi o solutie buna in situatia in care nu aveti un buget prea mare pentru a va cumpara propriul server. Administrarea serverului dedicat se face la fel ca in cazul colocarii, cu specificatia ca acesta va poate oferi un nivel ridicat in ceea ce priveste resursele necesare pentru site. Un alt avantaj pe care il are acest serviciu in comparatie cu colocarea este ca veti beneficia de asistenta tehnica si interventie in cazul in care apar defectiuni la hardware, dar este o varianta costisitoare in cazul in care doriti sa va mutati.

Posted in Colocare